Explorers zomerkamp, Burgh-Haamste….. (on) veilig

Explorerkamp 28 juli t/m 4 augustus 2012

We verzamelen zaterdag ochtend op het kerkplein te riethoven om de aanhanger en de auto’s te laden met alle spullen die mee moeten op zomerkamp.
Er word traditioneel een groepsfoto gemaakt en dan is het tijd om te vertellen waar ze nu eigenlijk heen gaan!
We gaan naar Burgh-Haamste een leuk en gezellig plaatsje in de provincie Zeeland.
Iedereen word verdeeld in de auto’s en we gaan. 2 Uur en een beetje later komen we aan bij onze blokhut die we gehuurd hebben van een scouting groep daar. Het is klein, maar fijn. Iedereen komt even mee naar binnen omdat de beheerder van het clubhuis even de huisregels uit wil leggen. We knikken allemaal dat we het gehoord hebben en we de regels na zullen leven.
Tijd om de blokhut even in te richten, alle bedden neer leggen en dan het dorp te gaan verkennen.
De leiding heeft voor de hele week activiteiten geregeld die nog geheim zijn voor de groep, maar 1 dag mogen ze zelf invullen. Dus langs de vvv om uit te gaan zoeken wat te doen. Dit is lastiger als je denkt met 11 explorers, 1 activiteit kiezen!
Zondag hebben we een survival parcours gedaan over kleine eilandjes in de zee, maar om daar te komen moesten ze eerst een uurtje over de duinen tegen de wind in fietsen (niet leuk). Het parcours was op sommige plekken makkelijk, maar soms ook een hele uitdaging om aan de overkant te komen. Verschillende explorers hebben dan ook een verfrissende duik gekregen.
We hadden Marijn de kok bij die bijna iedere avond weer samen met andere een heerlijke maaltijd neerzette.
Maandag hebben we een hoogte parcours gedaan, dan krijgt je klimuitrusting aan en moet je via verschillende hindernissen op 2m en 4m hoogte van de ene naar de andere hindernis klimmen. Met team spirit hielpen ze elkaar naar de overkant. Sommige hebben dit soort dingen al eerder gedaan en dat zie je, ze lopen er gewoon bijna overheen, andere hebben meer moeite en moeten over sommige stukjes bijna overheen geduwd worden, maar uiteindelijk heeft iedereen het gedaan. Was het een groot succes.
Dinsdag had Renske een foutje gemaakt met de datums, die drankjes in de avond maken het ook voor de leiding niet altijd even makkelijk en we stonden allemaal klaar om te gaan drakenboot varen en snorkelen maar dat was pas morgen! oeps….sorry
Maar des al niet te min hadden we een betere oplossing zo gevonden, naast dat activiteiten centrum zat centerparcs en daar hebben ze een tropisch zwemparadijs. Daar hebben we ons weer eens heerlijk als kinderen gedragen van de wildwaterbaan en frietjes eten. We hebben zelfs nog een leuke tropische plant gescoord!
Die dag daarna was het weer heerlijk weer om te gaan varen en snorkelen, het varen was ene hele opgave…. Wie moet er nu sturen en wanneer moet wie roeien. Ondanks veel tegengestribbel kwamen we aan bij een klein eilandje waar we de boot aanmeerde en we onze snorkels en flippers aandeden. Op zoek naar de bruisende onderwaterwereld van zeeland. Wonder boven wonder was er echt heel veel leven te zien….dit begon al meet heel veel kleine kwalletjes. Zouden die bijten of niet? De eerste lefbal durfde er een aan te raken en die voelde niks, dus wij allemaal het water in tussen honderden kwallen. Al snel spotten we de eerste krabben en oesters. Er werden tekens afgesproken om onder water te communiceren en we hebben zo heerlijk een hele tijd in de onderwaterwereld geleefd!
Natuurlijk zijn er ook altijd een paar die bang zijn voor de zee of die niet vies willen worden die bleven zonnen in de boot of wilde ze juist aan hun teint werken!
Donderdag was het tijd voor de klapper van de week, we gingen de Neeltje Jans beklimmen. 1 Van de pijlers die ze gebruikt hebben voor het bouwen van de stormvloedkering is over en die word nu gebruikt om op te klimmen. Bijna iedereen ging mee en een gids deed ons even voor hoe het moest. Je gaat gewoon daar en daar staan en dat pak je het hier vast……zo gezegd, niet helemaal gelukt. Het bleek moeilijker dan dat het eruit zag en 1 van de leiding gleed tot 2x toe van de grepen en viel er vanaf gillend in je klimuitrusting. Aan de andere kant van de pijler moeten we via een nietjes trap naar boven om abseilend weer naar beneden te gaan! Toch best wel gaaf!
Gedurende de week was er natuurlijk ook nog wel eens tijd over om heerlijk naar het strand te gaan of om de duinen in te gaan om daar even onze energie kwijt te raken of juist even op te laden….!
Iedere avond hebben we gezellig bij elkaar gezeten om spelletjes te doen en een heerlijk biertje te drinken. En als je in Burgh-Haamstede bent en we 1 avond op stap gaan, kan een kroegentocht in Renesse niet ontbreken. Eerder die week waren we s’middags al een keer naar Renesse kermis geweest om daar te genieten lekkere dingen en kansloze spelletjes, maar vooral lol maken!
Het einde van het kamp werd afgesloten met een BBQ op onze eigen blokhut in Riethoven.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *