Pivos in Slovenië

Beste lezer,

Ook dit jaar zijn de Pivo’s weer op zomerkamp geweest. Dit jaar zijn we naar het Sloveense plaatsje Bovec gereisd waar we allerlei grensverleggende activiteiten ondernomen hebben.

Het zomerkamp begon vrijdagmorgen 27 juli al om 3.30u. We zijn toen vanaf het kerkplein in Riethoven vertrokken om vervolgens een reis van 1.109 kilometer af te leggen op weg naar een temperatuur van 35°C. Eenmaal aangekomen in Bovec hebben we onze tenten opgezet bij camping Polovnik en hebben we in de campingbar maar een biefstukje genuttigd omdat iedereen te moe was om nog te koken. De volgende dag zijn we met het openbaar vervoer (voor sommige de eerste grensverleggende activiteit) naar Kobarid geweest om onder een waterval te zwemmen, wat bovendien zeer aangenaam was door het extreem koude bergwater. De dagen daarna zijn we uitstekend vermaakt door een activiteitenbedrijf dat ervoor gezorgd heeft dat we in Slovenië konden genieten van: de grotten in de vorm van speleologie (incl. abseilen in de grot), het springen en abseilen van rotsen in de vorm van canyoning, een dagje rust waarbij factor 30 geen overbodige luxe was, het rijden in buggy’s, het liggen op een plankje in de snelstromende rivier de Soča waarbij de knieën en edele delen het zwaar te voorduren kregen, wat hydrospeed genoemd wordt, en als laatste activiteit Europa’s langste kabelbaan van bijna 2 ½ kilometer lang waar je in een tuigje met ruim 60 km per uur naar beneden raasde, dit was een vervanging van de bungeejump die helaas niet meer door kon gaan. Na acht actieve dagen Slovenië moesten we weer terug naar huis, een reis die voor sommige 17 uur geduurd heeft vanwege het fileleed in Duitsland. Moe maar voldaan zijn we met 13 personen het kamp begonnen en gelukkig ook weer geëindigd.

Dit zomerkamp werd mede mogelijk gemaakt door: alle acties en activiteiten die de Pivo’s het afgelopen jaar uitgevoerd hebben, Laško (het plaatselijks bier), de Black Sheep Bar (voor de nachtelijke activiteiten) en de plaatselijke restaurants (dit vanwege onze beperkte culinaire vaardigheden).

20120811-205512.jpg

1 antwoord
 1. Jos
  Jos zegt:

  Hallo,

  Aankomende zomer zouden wij met onze groep graag op kamp gaan naar Slovenië en terwijl ik informatie aan het verzamelen was kwam ik jullie site tegen, als ik dit zo lees lijkt het me een geweldig kamp te zijn geweest.
  Zou u misschien de site / informatie die jullie hebben gevonden voor dit kamp willen delen met ons?

  Met vriendelijke groet,
  Jos

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *