Pivo zomerkamp 2015

Het zomerkamp van de pivo’s ligt nog vers in het geheugen en we kunnen terugkijken op een geslaagde en actieve week.

Op zaterdag 1 augustus zijn we via een autotocht met diverse opdrachten naar de zuidelijkste hoofdstad van ons land gereden alwaar met een foto zoektocht letters én punten verdient konden worden voor de volgende bestemming.
Toen iedereen na veel gezoek en gepuzzel de naam van de volgende bestemming gevonden had, zijn we met zijn alle in Verviers gaan laserschieten in de kelder van een oud gebouw, moe, voldaan en bezweet kwamen we na ruim 40 minuten weer boven, om na het pakken van een colaatje de reis weer verder te vervolgen naar onze eindbestemming Poupehan.

Nadat iedereen zich rond half zes geïnstalleerd had in onze accommodatie werd het tijd dat er eten en drinken gehaald ging worden, immers de innerlijke mens moest ook gevuld worden.
Na het koken opruimen en uitbuiken werd hoorden we de klanken van de kermis (welke naast ons huisje gelegen was) op de achtergrond en werd het voor ons tijd om ons met de “locals” te mengen, pas rond 5 uur hebben wij afscheid van hun genomen en kropen wij ons bedje in.

Op zondag was iedereen rond de middag (weer) wakker en zaten we weer aan de ontbijttafel voor de brunch en de uitleg van de dag, daar we op ca. 12 kilometer van het plaatsje Bouillon zaten hebben we met de geocatch deze plaats verkend en vervolgens een terrasje gepakt aldaar.
Na “thuiskomt” hebben we een heerlijke BBQ gehad op ons terras om vervolgens te eindigen waar we zaterdag mee geëindigd zijn.

Maandagmiddag was iedereen weer bekwaam genoeg om deel te nemen aan de eerste “echte” activiteiten van het zomerkamp een via ferrata en een touwenparcours in Bouillon, na afloop van de activiteit samen boodschappen doen en terug naar Poupehan.

Op dinsdag werd de groep in tweeën gesplitst ging het eerste achttal ’s ochtends segway rijden, deed de andere groep dit in de middag, als snel bleek dat het rijden eenvoudiger lijkt dan dat het is…
… ’s avonds waren we weer compleet en konden we genieten van een heerlijk diner compleet met toetje in de vorm van verse chocoladecake op het terras, immers er was een jarige in ons midden en dat moet gevierd worden, gevierd worden tot in de late uurtjes…

… Woensdag zaten we alweer bijna op het midden van de week en besloten we om in de middag ons te pijnigen met een escape room in een grot, we werden in twee groepen samen met een gids opgesloten in een grot om vervolgens te ontsnappen uit deze grot door het doen van diverse opdrachten, wonder boven wonder is dit ons gelukt ook nog, op naar avond.

In de avond hadden we in de woonkamer een nieuw spel geïntroduceerd, een kruising tussen twister en drankkwartet, uiteindelijk viel iedereen moe en beschonken weer in bed om de te dromen over de volgende dag.

Donderdag bleek alweer de laatste “echte”  dag te zijn in de Ardennen en werd gevuld door niet één, niet twee maar drie activiteiten op en boven een avonturenpark in Frankrijk elke ongeveer 45 minuten rijden lag vanaf het huisje.
Op het park Terraltitude zijn we van een kabelbaan van ruim 1 kilometer afgevlogen met een snelheid van iets boven de 100 km per uur, hebben we diverse vrije vallen gemaakt vanaf een hoogte van 10 meter en hebben sommige nog gebungeejumpt (waarbij uit ervaring leert dat het afstapje het engst is).

Vrijdagochtend werden de spullen nog ingepakt en moesten we helaas de sleutels van het huisje weer inleveren om naar Brussel te rijden voor het hoogtepunt van het zomerkamp indoor skydiven.
Na het ontbijt op een terras (deels gefinancierd door het statiegeld van gehele week) zijn we naar Zaventem gereden alwaar de krachtigst en grootste indoor skydive accommodatie van Europa staat, na een korte uitleg heeft iedereen kort maar heftig gevlogen en konden we ruim een uur later de weg naar Riethoven vervolgen, voor sommige iets langer dan de andere vanwege een ongeval rond Antwerpen.
Uiteindelijk was de groep rond 20:00 uur weer compleet en konden we bij de Sleutel aansluiten om te proeven van diverse gerechten, met een volle buik zijn we vervolgens naar de blokhut gereden.

Nadat iedereen zich opgefrist had, stond om de taxi te wachten welke ons naar Eindhoven bracht voor een geslaagde (slot)avond van het zomerkamp, nog één activiteit te gaan dit zomerkamp…

… Zaterdagmiddag stond een duikles gepland in een zwemvijver, Roy Devos van duikschool Cetus uit Eersel legde ons de beginnersvaardigheden van het duiken uit met een stukje theorie en een groot deel praktijk, na afloop bleek het duiken voor sommige naar meer te smaken en wellicht nog een vervolg gaat krijgen, Roy en Shayan bedankt voor de leuke en leerzame middag en dank dat jullie als tafelheren aanwezig waren bij de slot barbecue.

Rond de klok van twaalf zat het er voor de meeste toch echt op, tijd om de gaan slapen in hun eigen bed om de nodige uurtjes verloren slaap in te halen…

Na aflooop en bijslapen kunnen we terugkijken op een actief en leerzaam zomerkamp waarbij er diverse grensverleggende activiteiten gedaan zijn om de lat telkens weer een stukje hoger te leggen.

Ben jij benieuwd naar een samenvatting van het zomerkamp ? Kom dan ons beamerklankbeeld bezoeken waarbij we met een gepast hapje en drankje ons zomerkamp nog een keer op een vrijdagavond samenvatten en overdoen…

Met vriendelijke groeten,

De pivo’s van scouting Riethoven

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *