Ouder-kind weekend bij de welpen.

Het is alweer even geleden maar paar weken terug zijn de welpen op een geslaagd ouderkindweekend gegaan. Op dit spannende welpenkamp moesten de gemaakte teams heel het weekend strijden om de meeste punten te behalen. Wie zondags de meeste punten behaalde werden de welpen van het weekend.

Dag1

Het begon vrijdags al met het maken van de groepen. De groepen moesten hun eigenste teamnaam gaan verzinnen en hun eigenste vlag maken. Deze vlag stond als symbool voor hun team en die zouden ze dan ook met hun leven moeten bewaken 😉 Ging er een andere team met hun vlag ervandoor dan kreeg dit team bonuspunten. Zoals verwacht barstte de strijd los en zelfs zondags was deze strijd nog niet beslist!

De strijd tussen de Rovers, de Smilies en de Wolven barstte hierna los!

De eerste avond was er een dropping voor de teams geregeld. Ze moesten van de beginplek helemaal teruglopen naar de blokhut zonder dat ze werden betrapt door de bewakers die zich in het bos hadden verscholen. Alle welpengroepen waren gelukkig zo goed getraind dat ze niet betrapt werden door de bewakers en zo al snel terug waren op de blokhut zonder strafpunten! Echter waren de Rovers bij dit spel het snelst en hadden deze die avond de meeste punten bij elkaar gesmokkeld.

Natuurlijk werd deze avond met warme chocomel afgesloten bij het kampvuur.

Dag2

Ochtendsvroeg werden de welpen onder luid gerommel van de leiding wakker gemaakt. De dropping en het kampvuur had de welpen zo moe gemaakt dat ze ochtends nog sliepen. Wat een geweldige ochtend voor deze leiding 😉

Na een goed ontbijt te hebben gehad was het weer tijd om aan de slag te gaan voor de strijd om de beste welpenteam te worden.

Aangezien het spel zich in Riethoven bevond moesten de teams eerst nog naar Riethoven lopen. Hier aangekomen was het tijd om de het grote-selfie-zoek-spel te gaan doen! Bij dit spel diende de teams zoveel mogelijk selfies te gaan nemen bij bekende punten in Riethoven waar ze met heel hun team op staan en waarbij het object en de vlag te zien waren. Dit leverde spectaculaire beelden op waar wij als leiding van hebben kunnen lachen :D. Vanwege de enorme originaliteit en spontaniteit hadden de Wolven deze slag gewonnen en was het tijd om te gaan picknicken op de weilanden van Riethoven en terug te lopen naar de blokhut waar het primitief koken kon beginnen. Vanwege de lange looptocht en het niet uitslapen werd deze activiteit goed ontvangen en was het een zekere relaxmiddag vooral met het mooie weer dat erbij kwam!

Echter was het later in die middag weer tijd voor een nieuw spel. We gingen met zn allen het wasknijper jat spel spelen. Hierbij kregen alle teams een stapel wasknijpers mee en aan het einde van een speelronde moesten ze ervoor zorgen dat ze zoveel mogelijk wasknijpers in hun fort hadden liggen.  Vanwege de enorme explosiviteit die zich in het team van de Smilies bevonden samen met het enorme uithoudingsvermogen van deze mensen werden zij de winnaars van het spel. Daarna gingen we opnieuw bij het kampvuur zitten om hier het avondeten in de vorm van een frietje te verorberen. Goh wat is het toch een verwendag zo ;).

Avonds was het weer tijd om een leuk avondspel te doen. Na spellen als hints en pictionairy gingen we de bossen in om hier het smokkelspel te spelen in het donker. Hierbij kregen de teams een leven bij het beginpunt die ze dan ongemerkt bij het eindpunt verderop in het bos moesten zien te krijgen. Werd je opgemerkt door de rondlopende bewakers en maakte je teveel beweging of geluid dan moest je je leven inleveren. Ook hierbij bleken de Selfies oppermachtig (misschien ook wel omdat ze het grootste team hadden) dus klasse hiervoor. Na een gezellige afsluiting bij het kampvuur was het weer tijd om te gaan slapen. Na een dag als deze lag iedereen binnen no time plat.

Dag3

Zondags was het dan tijd om de grote winnaar van het weekend bekend te maken. Natuurlijk moest er eerst ontbeten worden en alles opgeruimd maar dat hoort er gewoon bij.

Toen eenmaal alle ouders waren gearriveerd en iedereen bij de kampvuurcirkel zat konden we de winnaar bekend maken.

Dit waren de Selfies. Zij hadden de meeste punten veroverd en ook nog een aantal keer de vlaggen van de andere teams veroverd. Hierdoor waren ze terecht kampioen geworden van het weekend. Uiteindelijk liep iedereen met een prijs in zijn handen weg maar de Selfies mochten de eer ook mee nemen.

Ik zeg: Volgende keer beter. Dat we er dan weer een mooi weekend van kunnen maken met zulke geweldige welpen en we mogen genieten van zulk mooi weer!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *