Overvliegen en installatie.

Net na de zomervakantie vindt traditiegetrouw het overvliegen plaats. Bij deze gezamenlijke activiteit ‘vliegen’ de kinderen die oud genoeg zijn over naar de volgende speltak. Het overvliegen is

een officiële gebeurtenis waarin de overvlieger kennis maakt met de nieuwe speltak. Via een kabelbaan “vliegen” de kinderen naar de nieuwe speltak, waar ze worden opgevangen door hun nieuwe leiding en jeugdleden.

Het opnemen van nieuwe leden (overgevlogen leden of nieuwe leden) in de speltak, gebeurt met een officiële installatie. De installatie is een ceremonie waarin het kind zegt bij de speltak te willen horen en zich hiervoor in wil zetten. Dit doet hij/zij door voor de leiding en de groep een belofte te doen. Wanneer dit is gebeurd, krijgt het lid de insignes voor op de bloes. Het kind hoort nu officieel bij de nieuwe speltak.