Het uniform

Bij Scouting draagt iedereen een uniform. Zo hebben we allemaal hetzelfde aan en zijn we herkenbaar als één groep (net als bij voetbal of andere teamsporten). Bovendien kan deze kleding tegen een stootje. Een uniform bestaat uit een blouse, geruite das (mac Donald) en dasring. De Bevers hebben een rode blouse, de Welpen hebben een groene blouse, de Scouts een beige blouse, de Explorers en de Pivo’s een rode blouse. Dit uniform kunt bestellen bij “De Scoutshop” of eventueel via de leiding.

Een alternatief bij warm weer is de blauwe polo met ons logo van Scouting Rythovius.

Op de borstzakjes van de bloes zitten twee tekens. Aan de linkerkant zit het installatieteken van Scouting Nederland en aan de rechterkant zit het speltak-teken van de groep. Ook zit er een naamplaatje op de rechtermouw, zodat anderen kunnen zien van welke groep we zijn.

Op de blouse kunnen ook andere insignes zitten. Deze kun je verdienen of als je ergens op kamp gaat of een examen/cursus hebt gedaan.