Algemeen

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft 100.000 actieve leden! De 87.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers van Scouting zijn verdeeld over meer dan 1.100 Scoutinggroepen.

Stichting scouting Rythovius Riethoven – Westerhoven

Scouting Rythovius is een kleine en gezellige scoutinggroep in Riethoven. De groep is op 1 maart 1962 opgericht door; Th.C.A.M. van de Laar; L.M.P.B. de Bont, M.C.H. van der Aalst en M.A.H. Das. De groep telt nu ongeveer 90 leden, alle voornamelijk afkomstig uit Riethoven en Westerhoven. Maar er komen ook diversen leden uit de omliggende dorpen zoals Dommelen, Valkenswaard, Eersel, Bergeijk en zelfs uit Vessem en  Hoogeloon. U ziet een flexibele club, waar iedereen welkom is.

Iedere week zorgen vele vrijwilligers voor een leuk en uitdagend programma voor de jeugdleden. Een aantal voorbeelden van programma’s zijn knutselen, sport en spel, koken, speur- en gps-tochten, toneel en dans, vlotvaren, hutten bouwen en koken op kampvuur. De oudere jeugdleden maken hun eigen programma en dit varieert van een spel tot karten, bowlen, slagbal met hindernissen, hun eigen lokaal opknappen of een potje kaarten.

De programma’s zijn steeds in en rond hun eigen blokhut genaamd “D’n Duvelshoek”.

Deze is gelegen in een bosrijke omgeving aan de Molenstraat 37 te Riethoven en is tevens ook te huur voor (school)kampen, familiereünies en andere activiteiten (Kijk ook eens op www.scoutingriethoven.nl)

De groep is opgedeeld in diversen leeftijdsgroepen. Een leeftijdsgroep wordt in scoutingtermen “speltak” genoemd.